Binnen of buiten fietsen, wat kies je?

Deel dit artikel

Om overgewicht en een algeheel slechte conditie te voorkomen, is het essentieel dat je voldoende beweegt. We kennen allemaal wel iemand waarbij het allemaal vanzelf lijkt te gaan. Diegene gaat zonder probleem vijf keer per week naar de sportschool en maakt elke week zijn kilometers op de fiets. Deze discipline is echter lang niet voor iedereen weggelegd. De meeste mensen zijn een stuk minder fanatiek of hebben het gewoon te druk om zoveel uren aan sporten te besteden. Je hebt een drukke baan, kinderen die naar de crèche, school en hun clubs moeten en je wilt ook nog voldoende tijd voor je partner maken. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat het ​extra lastig is om voldoende calorieën te verbranden. Hoe kun je dit nu doorbreken?

Fietsen ideaal om calorieën te verbranden

Een gemakkelijke manier om voldoende te bewegen, is om vaker op de fiets te stappen. Het mooiste is het als je op de fiets naar je werk kunt. Voor een enkele reis afstand tot 15 kilometer is dit goed te doen. Is je werk verder weg, dan is het geen optie, zeker niet als je niet zo geoefend bent. Je kunt er dan voor kiezen om een paar keer per week een rondje te fietsen. Je kunt dan het beste beginnen met een ronde van een kilometer of vijf en dit langzaam uitbouwen. Met mooi weer is dit geen probleem. Als het regent, waait of als het vriest dat het kraakt, is de kans groot dat je motivatie snel verdwijnt. Voor je het weet ben je vijf kilo zwaarder weer terug bij af. Hoe kun je nu regelmaat in je fiets uren houden, ook als het weer niet zo uitnodigt om op te stappen?

Met een hometrainer onafhankelijk van het weer

Een hometrainer is een goed alternatief voor je normale fiets. Grote voordeel van een hometrainer is dat je onafhankelijk bent van het weer. Je kunt een hometrainer redelijk makkelijk kwijt in een slaap- of werkkamer. Mocht je daar geen ruimte voor hebben, dan is de woonkamer of een schuur ook een goede plek voor de hometrainer. Zo kun je in alle comfort calorieën verbranden. Je kunt een film of serie kijken tijdens het fietsen of je luistert lekker naar je favoriete muziek. Zo blijf je in vorm en voel je je een stuk beter. En als het wel lekker weer is, pak je alsnog je gewone fiets om even lekker uit te waaien.

Een home trainer kopen

Voordat je een home trainer gaat kopen is het belangrijk om te bepalen wat voor type je wilt hebben. Als je de home trainer alleen gaat gebruiken om regelmatig een uurtje te fietsen, dan kun je met een eenvoudige uitvoering prima uit de voeten. Wil je schema\’s kunnen programmeren of wil je inzicht in data zoals aantal gereden meters en hoeveelheid verbrande calorieën, kies dan voor een luxere uitvoering met display. Ook je beschikbare ruimte is van belang voor je keuze. Als je geen vrije kamer hebt, dan kun je het beste kiezen voor een home trainer die je in kunt klappen.

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?