Bodytecbij FIt Living

Na 2 weken trainen (2×20 minuten per week) voelde ik mij al zoveel fitter! Binnen nog geen anderhalve maand tijd ben ik ruim 5 kilo afgevallen en waren ook mijn vage pijntjes al weg. Elke training heeft genoeg uitdaging en variatie zodat het niet saai wordt.

Berdien

Bodytec training Putten

Geen tijd om urenlang aan de apparaten in de sportschool te hangen? Met de Bodytec training van Fit Living sport je twintig minuten en heb je hetzelfde resultaat als drie uur fitness. Dit is wetenschappelijk bewezen. Met onze bodytec training…
En wees niet bang: bij Bodytec trainingen maken wij gebruik van lichaamseigen signalen en niet van elektriciteit. Het blijft dus jouw lichaam die al het werk doet.
Geheel vrijblijvend. Geen verplichtingen.

20 minuten bodytec staat gelijk aan 3 uur fitness

Doordat je spiervezels maximaal geactiveerd worden train je ook de dieper gelegen spieren. Met Bodytec activeer je ruim 90% van de spiervezels en met reguliere fitness is dit 30%. Om deze reden creëren we sneller resultaat. Daarnaast resulteren Bodytec trainingen in een betere vetverbranding, doorbloeding, actieve aansturing van de spieren en een gezondere en gladdere huid.

Bodytec is iets voor jou als je…

Geheel vrijblijvend. Geen verplichtingen.

Fit Living is een plek waar de personal trainer ook echt staat voor wat ze bieden. Persoonlijk in de benadering en meekijken naar wat jij als persoon nodig hebt op het gebied van voeding en/of beweging. Ik voel mijn fitter, energieker en ben veel strakker geworden! Ook niet onbelangrijk; mijn onder rug klachten zijn helemaal weg.

Daniël

De investering waard?

Veelgestelde vragen over bodytec

Hieronder een aantal voordelen van bodytec trainingen:

 • Helpt vetpercentage en gewicht te verminderen
 • Bevordert de spiergroei
 • Verhoogt de vetverbranding bij het afvallen
 • Verhoogt conditie, uithoudingsvermogen en vitaliteit
 • Maakt de huid strakker en vermindert cellulitis
 • Vermindert of verhelpt incontinentie
 • Vermindert pijnklachten bij artrose
 • Stimuleert de stofwisseling en bevordert de afvoer van afvalstoffen
 • Vermindert schouder-, rug- en nekklachten
 • Verbetert de doorbloeding van huid en spieren

Je haalt sneller resultaat met Bodytec trainingen dan bij andere trainingsvormen. Tijdens een training worden alle grote spiergroepen in één keer tegelijkertijd aangespannen. Om de 4 seconden vindt er een aanspanning plaats van alle spiervezels waarna er weer een ontspanning is van 4 seconden.

Door de stimulatie wordt het prestatievermogen van het gehele lichaam verhoogd. Er worden minimaal twee keer zoveel spiervezels geactiveerd als bij een conventionele training. De agonist en antagonist van de spieren worden tegelijkertijd gestimuleerd. Daarnaast worden ook de dieper liggende spierweefsels geactiveerd.

Voor elke training moet je lichaam voldoende energie hebben en goed gehydrateerd zijn. De laatste grote maaltijd dient ten minste twee uur van tevoren genuttigd te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een extra energie aanvulling voor de training in de vorm van een energie bar of bijvoorbeeld een stuk fruit aan te raden.

Zorg ten allen tijde dat je voor en na de training genoeg (minimaal 0,5 liter) drinkt. Daarnaast is het raadzaam om, na de training, extra eiwitten te nuttigen. Hiermee voorkom je spierpijn en wordt het spierherstel en de spieropbouw bevorderd. Denk bij eiwitrijke producten bijvoorbeeld aan: vegetarische vleesvervangers, kip, rundergehakt, noten, eieren, kwark, eiwitreep of een eiwit-shake.

Tijdens een training wordt speciale Bodytec onderkleding gedragen; deze is speciaal ontwikkeld voor trainen met EMS. Wij zorgen ervoor dat er een setje voor je klaar ligt. De onderkleding kan je na de proefles (eenmalig) aanschaffen.

We adviseren eveneens om sportschoenen te dragen, maar sokken zijn ook mogelijk.

Tijdens een proefles beginnen we altijd met het instellen van de juiste intensiteit die bij jou past. Het is belangrijk dat je voor en na de training minimaal 0,5 liter water drinkt. Ook adviseren we om 1,5 à 2 uur voor de training een lichte maaltijd of een stuk fruit te eten.

Je hoeft niets mee te nemen, wij zorgen voor speciale (onder)kleding.

De effecten van een training zijn vrijwel direct te ervaren. Je krijgt tijdens en na een training het ‘happy hormoon’ effect. Na de training zal je een voldaan gevoel hebben alsof je meerdere uren in de sportschool hebt getraind.

Na enkele trainingen ga je de eerste ‘meetbare’ effecten al zien, zoals meer spierkracht, huidverbetering en een verhoogd energieniveau.

Bij chronische (lage) rugklachten is het wetenschappelijk bewezen dat bodytec zeer effectief werkt. Bodytec wordt al tientallen jaren veilig ingezet en kent zelfs zijn oorsprong in de revalidatie. Als je hartklachten hebt raden we door de hoge intensiteit bodytec af.
Bodytec is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Maar er zijn een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij een bodytec training wordt afgeraden of alleen toegestaan is na goedkeuring van een arts of behandelaar. Controleer daarom eerst hieronder wanneer je niet mag bodyteccen:
 • Zwangerschap
 • Insuline pomp
 • Borstvoeding
 • Epilepsie
 • Navel- of liesbreuk
 • Hartklachten
 • Gebruik van beta blokkers
 • Dragen van een pacemaker

Bodytec is erg effectief en daarom zijn twee trainingen per week voldoende om je doelstelling te bereiken. In veel gevallen raden wij aan om eerst te starten met één training per week. Het is ook mogelijk om 1x per week te bodyteccen en daarnaast bijvoorbeeld mee te doen met een small group of bokszaktraining om wel de frequentie van 2x sporten per week te pakken.

Het voelt als golven vibratie/tinteling en is niet pijnlijk. De stimulatie dringt door tot je zenuwuiteinden die op hun beurt een prikkel aan de spieren geven, dit gebeurt met 10 tot 150 impulsen per seconden.

De spier reageert niet anders dan wanneer hij op een andere wijze getraind wordt. Alleen tijdens een bodytec training krijg je in een korte tijd veel meer lichaamseigen impulsen.

Jouw 7 zekerheden

Wil jij het effect van een bodytec training ervaren?

Voor ondernemers kunnen de kosten fiscaal aftrekbaar zijn.

Neem vrijblijvend contact op. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met jou op. Voor vragen zijn we telefonisch of via WhatsApp bereikbaar.