Boksen heeft een positieve impact op je leven, fysiek en mentaal

Deel dit artikel

In mijn personal trainingen zorg ik er vaak voor dat er een stukje boksen van pas komt. Heerlijk om even je gedachten opzij te schuiven en lekker tegen de pads aan te slaan. In dit artikel vertel ik waarom boksen zo leuk en effectief is.

Iedereen kan boksen

Boksen is écht niet alleen geschikt voor mannen en gevorderde sporters. Iedereen kan (leren) boksen! Boksen is een goed voorbeeld van een HITT training (High Intensity Interval Training) aangezien je continu in verschillende hartslagzones zit. Het is goed voor je algehele lichaamskracht, conditie, balans, coördinatie, vetverbranding en je geest. Je kan letterlijk al je jouw negatieve gevoelens en stress eruit slaan. Een sportieve therapie dus.

Hieronder een aantal voordelen waarom (kick)boksen effectief is

Conditie opbouwen met boksen

Door het boksen zal je snel genoeg merken dat je hartslag omhoog gaat. Je bent continu in beweging. Hierdoor zal je conditie steeds beter gaan worden. Je wisselt continu af tussen actie en momenten van rust. Dit is een vorm van een HIIT training, aangezien je hartslag continu varieert tijdens de training.

Veel calorieën verbranden, dus sneller afvallen

Ik gaf net al aan dat je continu in beweging bent, je hartslag is hoog. Hierdoor verbrand je met een half uur boksen al zeker net zoveel als een uur wandelen. Daarnaast creëer je een afterburn effect, dit in tegenstelling tot een uur wandelen of hardlopen. Boksen is één van de sporten waarbij je het meeste calorieën verbrandt.

Met boksen creëer je een afterburn effect

Na een (korte) zware boks training, verbrand je na de training nog veel calorieën. Dit wordt ook wel een afterburn effect genoemd. Een normale cardio training heeft daarentegen nauwelijks een afterburn effect. Hoe lekker klinkt het, als je na een boks training, ’s avonds op de bank zit met de gedachte: ‘Mijn lichaam verbrandt nog steeds vet’. Heerlijk toch?!

Verbeteren van je algehele fitheid

Boksen is één van de beste sporten om je totale fitheid op te bouwen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het één van de sporten is waarbij je het snelste je totale fitheid opbouwt. Er komen veel aspecten bij kijken, zoals je uithoudingsvermogen, snelheid, behendigheid, kracht en hand-oog coördinatie.

Gedachten op nul zetten

Elk persoon heeft weleens frustraties, stress of andere moeilijkheden in het leven. Door middel van een boks training zal je gaan merken dat je zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen verbeteren. Je geest leeg slaan/schoppen na een drukke en stressvolle (werk)dag is een wetenschappelijk succes.

Full body workout + sterke buikspieren

Een boks training is een perfecte full body workout. Je maakt veel roterende bewegingen waardoor je automatisch je core spieren traint. Als je de boks trainingen gaat combineren met trappen dan is het ‘nog’ effectiever. In combinatie met vet verbranden, wat je doet door middel van een (kick)boks training, zullen jouw buikspieren sneller zichtbaar worden.

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?