De mindset bepaald of jij jouw persoonlijke doelen gaat behalen

Deel dit artikel

Een paar weken sporten en vervolgens de moed opgeven. Volgens een strikt voedingsschema leven en jezelf niks anders gunnen. Jezelf te hoge doelen stellen. Deze denkwijzen (mindset) belemmert jou om succes te behalen, zowel op het zakelijk als op privégebied. Persoonlijke doelstellingen zoals afvallen, fitter en sterker worden komen voort uit de juiste mindset.

Zie de groei van je mindset als een proces

Het groeien naar de juiste mindset is een proces die altijd verbetert kan worden. Persoonlijk vind ik dit een fijne gedachte, want het kan alleen maar beter worden. Heerlijk toch?! Als je voor het eerst een sport gaat uitvoeren gaat dit ook niet direct goed. Van de eerste 10 keer dat je een poging onderneemt gaat het 9 keer fout. Een juiste mindset is om dit in je kracht te gebruiken, niemand krijgt jou klein! Door van je fouten te leren en uiteindelijk weer op te staan groei je in de juiste mindset. Dit is een belangrijke mindset groei die wij als volwassenen goed kunnen gebruiken om succes en ontwikkeling te boeken op het gebied van sport, carrière, ondernemen en andere bezigheden.

Jouw mindset bepaald hoe jij omgaat met tegenslagen

Geen enkel mens heeft nooit een tegenslag te verwerken. Ik ken iemand die heel zorgzaam is opgevoed. Ik denk een beetje ‘te’ zorgzaam… Alles werd voor degene gedaan en hij hoefde zelf nooit keuzes te maken in het leven. Het leven liep vlotjes en zonder zorgen. Eenmaal toen hij op zichzelf ging wonen begon het… Er kwamen tegenslagen die verwerkt moesten worden en zelf moest hij meer zaken gaan regelen. Als je dit niet mee hebt gekregen kan jij je als persoon niet genoeg ontwikkelen in je mindset. Het is goed om zelf, eventueel met hulp door erover te praten, je teleurstellingen te verwerken. En hoe je dit doet bepaald alles hoe jouw mindset zich heeft ontwikkeld. Durf jij de fouten of nare ervaringen onder ogen te zien waardoor je vervolgens er sterker uitkomt? Of ga je het uit de weg?

Probeer jezelf de volgende vragen te stellen

Stel dat je training vandaag heel goed gaat en de volgende keer gaat het voor geen meter. Of hoe reageer jij op teleurstellingen? Welke gedachten komen dan bij jou op? Door jezelf deze vragen te stellen stimuleer en ontwikkel je de groei van je mindset. Open staan voor feedback en kritiek om vervolgens dit als leermoment te zien. Leer van tegenslagen, pas je aan en probeer opnieuw. Je zult zien dat je na een paar keer vallen het steeds makkelijker kunt verwerken.

Mindset verbeteren door randvoorwaarden

Zoals gezegd is een persoonlijke groei van de juiste mindset een proces. Hopelijk kan je het beschouwen als een positief proces. Want je gaat hier in je toekomstige leven veel baat bij hebben. Het maakt je sterker en krachtiger als persoon. Je kan je de groei van je mindset verbeteren door een goede levensstijl te hanteren, denk aan gezonde voeding, voldoende slaap en zorg voor een actieve levensstijl.

Kan jij wel wat hulp gebruiken, dan is een personal trainer bij Fit Living de oplossing. Hij zorgt ervoor dat jij de juiste mindset krijgt. Lees meer over de voordelen van een personal trainer bij Fit Living: https://www.fitliving.nl/de-voordelen-van-een-personal-trainer-bij-fit-living/

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?