De winterdip – Hoe kom ik de winter door?

Deel dit artikel

Wist jij dat er bijna anderhalf miljoen mensen last hebben van een winterdip? Heel vervelend om dit te hebben aangezien je last kunt krijgen van somberheid, weinig energie, futloos en soms zelfs een depressie. In dit artikel ga ik in op de winterdip en wat je er tegen kan doen.

Wat kan de oorzaak zijn van een winterdip?

Weinig daglicht, uit bed stappen en thuiskomen in het donker, vervelende weersomstandigheden en de kou kunnen leiden tot een winterdip. Ook kan een winterdip deels komen door een tekort aan vitamine D en/of vitamine C. Er is weinig tot geen zon in de wintermaanden. En laat zonlicht nu net in verbinding staan met vitamine D. Uit onderzoek is gebleken dat een tekort aan vitamine D kan leiden tot somberheid en lusteloosheid wat kan resulteren in depressieve gedachten. Hieronder geef ik wat tips die jou kunnen helpen de winter goed door te komen. Ook kan je onderstaande tips gebruiken als preventieve redenen.

Zorg voor genoeg vitamine D en C

Zoals je hierboven hebt gelezen is vitamine D essentieel om je gelukkig te voelen. Naast het feit dat vitamine D je gemoedstoestand en afweersysteem verbetert is vitamine D ook belangrijk in het proces om calcium op te nemen uit de voeding. Ook zorgt vitamine D voor sterkere spieren en botten. Vitamine C zorgt ervoor dat je gezond en fit blijft. Bij een tekort aan vitamine C in combinatie met de wintermaanden, waarin je lichaam wat gevoeliger reageert, zul je sneller ziek worden. Dit resulteert vervolgens weer in somberheid en lusteloosheid. Probeer dus genoeg groenten en fruit te eten of slik een vitamine C tablet tijdens de wintermaanden.

Winterdip – Blijf sporten

Na het sporten komt er een belangrijk stofje vrij wat jou helpt de winter door te komen, namelijk endorfine. Deze stof geeft jou een rustgevend gevoel waardoor de sombere gevoelens afnemen. Het heeft dus een averecht effect als je binnen blijft zitten en niet gaat sporten. Dus kleed je goed aan en ga lekker sporten!

Winterdip – Binnen sporten

Heb je geen zin om \’s ochtends of \’s avonds nog de deur uit te gaan in die kou? Dan bied Fit Living personal training de oplossing. Wij zorgen voor gemak en komen met de fitnessmaterialen bij jou thuis een workout geven. In de winter merken we dat klanten soms ook binnen willen sporten. Dus schuiven we de bank wat naar achteren, de stoel weg en maken we van jouw woonkamer een homegym.

Lichttherapie

Veel mensen hebben last bij het wisselen van de seizoenen. Zoals hierboven genoemd is het belangrijk om je ritme aan te houden. Ook kan het helpen om voor een speciale lamp te zitten. Deze lamp straalt licht uit dat vergelijkbaar is met daglicht. Het is bewezen dat deze lamp werkt voor een positieve gemoedstoestand en kan helpen tegen een winterdip.

2020 wordt jouw jaar!

Winterdip? Wat is dat?! Hopelijk kan jij dat zo ervaren en heb ik jou met bovenstaande tips kunnen helpen! Ook kan je de tips preventief gebruiken. Wil jij hulp van een personal trainer? Met Fit Living personal training blijf je scherp en werk je stapje voor stapje toe naar jouw doelstelling. Benieuwd naar een personal trainer? Klik op de volgende link: https://www.fitliving.nl/

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?