Gezonde snack als verantwoorde tussendoortjes

Deel dit artikel

Een gezonde snack is belangrijk om je snaai momenten te temperen. Je wil namelijk voorkomen dat je zin krijgt in zoetigheid en andere ongezonde voedingsproducten. Chocolade, gebak, koek en chocolademelk zijn enkele voorbeelden hiervan. Gezonde snacks zorgen ervoor dat je eetlust vermindert en je daardoor minder behoefte krijgt om naar ongezonde voedingsproducten te grijpen. Bij Fit Living geloven we erin dat er voor iedereen gezonde voedingsproducten te vinden zijn die jij ook daadwerkelijk lekker vindt. Het is toch ideaal om lekker eten en afvallen te combineren? Een tussendoortje hoeft namelijk niet ongezond te zijn. Als je drie keer op een dag een tussendoortje neemt is het goed om te weten welke tussendoortjes gezond zijn. Bij verkeerde keuzes betreft de tussendoortjes is de kans groot dat je een gewichtstoename gaat zien. Trek je conclusies uit dit artikel, hopelijk vind jij een aantal lekkere tussendoortjes die je kan nuttigen in het dagelijkse leven.

Gezonde snack – Magere kwark

Magere kwark is een gezonde snack. Tevens kan je het ook gebruiken als ontbijt of zelfs lunch. Zelf vind ik kwark heerlijk als avond tussendoortje. Lekker met wat (wal)noten en eventueel wat slimpie voor de zoetige smaak.

Waarom magere kwark?

Als je kijkt naar de lage calorieën die kwark heeft is het een perfect voedingsproduct om je maag te vullen. Magere kwark bevat veel eiwitten. Dus voor iemand die sport en/of aan krachttraining doet is magere kwark eigenlijk onmisbaar. Het bevat veel langzaam verterende caseïne eiwitten die ideaal zijn voor het slapen gaan. Je lichaam is ’s nachts namelijk aan het herstellen van het dagelijkse leven. Door de kwark is je lichaam ’s nachts voorzien van bouwstoffen die het lichaam herstellen en weer opladen voor de volgende dag.
Als laatst is kwark een zuivelbron en zuivel versterkt de botten in het lichaam.

Gezonde snack – Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten; grote kans dat je hier nog niet aan hebt gedacht. Het is echt een heerlijk en verantwoord tussendoortje. Gooi een portie kikkererwten in de grillpan en wat lekkere kruiden eroverheen. Vervolgens even laten afkoelen en smullen maar.

Waarom kikkererwten?

Kikkererwten bevatten boordevol eiwitten, B-vitamines en vezels. Dus supergezond! De eiwitten in de kikkererwten kunnen ervoor zorgen dat je je eetlust beter onder controle houdt. Daarnaast bevatten kikkererwten veel vezels die in combinatie met de eiwitten snel een verzadigd gevoel geeft aan het lichaam. Om deze reden neem je over het algemeen minder grote porties gedurende de dag door. Dus je krijgt minder calorieën binnen wat resulteert in dat je makkelijker kunt afvallen.

Gezonde snack – Fruit

Fruit, altijd makkelijk om in de tas te doen en mee te nemen naar je werk. 2 stuks fruit per dag wordt aanbevolen. Je hebt diverse soorten fruit, maar de meest gebruikelijke zijn toch wel de appel, banaan, peer, blauwe bessen, aardbeien, sinaasappel, frambozen, meloen en de mango. Maar een grapefruit is ook erg lekker! Daarnaast is het bewezen dat een grapefruit de vetverbranding stimuleert.

Waarom fruit?

Fruit levert veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Ideaal toch? Daarnaast brengt het bij aan een gezonder lichaam. Je hebt een lager risico op hart- en vaatziekten. Ook vermindert het de kans op diabetes type 2, darmkanker en longkanker. Let op: fruit bevat wel suikers. Daarom adviseer ik je niet om onbeperkt fruit te gaan eten. 2 stuks per dag is genoeg.

Gezonde snack – Maiswafels

Maiswafels zijn heel gezond en voedzaam. Het lekkere van maiswafels is dat je er veel kanten mee op kan. Verantwoorde belegsoorten die heerlijk te combineren zijn met een maiswafel zijn: een gekookt ei, hummus, avocado of een laagje pindakaas. Maar smeerkaas is bijvoorbeeld ook erg lekker!

Waarom maiswafels

Met maar 24 calorieën is de maiswafel heel caloriearm. Ten opzichte van de rijstwafel bevat een maiswafel minder suikers en meer vezels en eiwitten. Tevens kan je maiswafels ook nemen als ontbijt of lunch. Een multifunctioneel voedingsproduct dus! Probeer eens wat variaties uit met bovenstaande voedingsmiddelen en je hebt een heerlijk en verantwoord tussendoortje voor je liggen.

Gezonde snack – Noten

Vind jij het niet fijn om een tussendoortje voor te moeten bereiden? Dan is een handjevol noten een goede optie. Pak een handjevol noten en je hoeft geen moeite te doen maar je krijgt wel gezonde ingrediënten binnen.

Waarom noten?

Noten bevatten veel voedingsstoffen die het lichaam helpen om af te vallen. Noten zijn een goede bron van gezonde vetten, vezels, vitamines, mineralen en eiwitten. Door de gezonde vetten uit de noten blijft je bloedglucosespiegel gelijk en kan je lichaam meer vet verbranden. Daarnaast zijn noten goed voor je hart en bloedvaten. Een verhoogde bloeddruk en een vernauwing van de bloedvaten kan worden voorkomen d.m.v. noten. Let er wel op dat je noten niet onbeperkt eet en de ongezoute variant neemt. Noten bevatten namelijk wel de nodige calorieën. Een handjevol is voldoende!

Gezonde snack – Rauwkost

Als tussendoortje is het lekker om wat rauwkost te nemen. Of verspreid over de ochtend of middag vind ik het zelf ook ideaal! Snoeptomaatjes, komkommer, geschrapte worteltjes of een paprika zijn voorbeelden van een gezond tussendoortje in de vorm van rauwkost.

Waarom rauwkost?

Rauwkost bevat nauwelijks calorieën maar wel gezonde voedingswaardes in de vorm van ijzer, calcium en vitamine B12. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat mensen die rauwkost eten een aanzienlijk lagere ‘slechte’ cholesterol in hun bloed hebben. Ik adviseer je om niet meer dan drie verschillende rauwkost voedingsmiddelen te eten aangezien het invloed kan hebben op je spijsverteringsstelsel. De spijsvertering hoeft dan geen overuren te draaien.

Gezonde snack – Popcorn

’S avonds op de bank en een leuke film kijken? En toch een lekkere snack erbij? Dan is popcorn een verantwoord tussendoortje. De popcorn moet wel van olie gemaakt zijn in plaats van boter. Daarnaast is popcorn die je moet poffen in de pan veel gezonder dan popcorn die je in de magnetron maakt.

Waarom popcorn?

Popcorn bevat veel eiwitten en geen suikers waardoor het een gezonde snack is. Ga nu niet non-stop popcorn eten want dan krijg je weer te veel aan calorieën binnen. Kant-en-klare en magnetron popcorn bevatten vaak veel suiker, zout of andere toevoegingen. Zelfgemaakte popcorn is de beste keus. Popcorn met knoflooksmaak is echt een aanrader!

Gezonde snack – Smoothie

Weinig calorieën binnenkrijgen maar wel een verzadigd gevoel geven, dat is wat een smoothie jou geeft. Net als met een maiswafel kan je veel smaken combineren bij een smoothie. Zelf vind ik het lekker om een groene groente te combineren met een zoet stuk fruit.

Waarom een smoothie?

Jij bepaald zelf hoe je de smoothie samenstelt. De basis bestaat doorgaans uit yoghurt of kwark. Hierboven heb je al kunnen lezen dat kwark heel gezond is. Daarbij is het gebruikelijk om fruit en/of groente te combineren en ook daar kan je hierboven de voordelen van lezen. Wil je echt een maaltijd shake maken? Dan kan je nog havermout erbij in doen met een klein beetje honing. Tevens ook een heerlijke start van de dag!

Gezonde snack – Ei

Inmiddels is het achterhaald dat je niet maximaal 3 eieren per week mag eten. Een ei is namelijk supergezond en het vult ook nog erg goed. Een ei kan je eventueel ook combineren met een paar plakjes kipfilet of rookvlees.

Waarom een ei?

Eieren geven veel wei-eiwitten aan het lichaam. Dit is de meest volwaardige eiwitbron. Alle aminozuren die je nodig hebt zitten in een ei. Daarnaast bevat het vitamine A, E, D, K en B12. Het eigeel bevat antioxidanten die goed zijn voor onze ogen. Als laatste bevatten ze hele gezonde vetten die de vetverbranding stimuleren.

Gezond eten, voldoende bewegen en rust is de perfecte combinatie voor een gezonde leefstijl.
Zie: https://www.fitliving.nl/gezonder-eten-en-meer-bewegen-en-volhouden/

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?