Gezonder leven – Haal uit dit artikel je inspiratie en pas het toe!

Deel dit artikel

Gezonder leven wil iedereen! Alleen zien we door de bomen het bos niet meer. Al die verschillende theorieën. De één zegt dit, de ander zegt dat, wat is nou in vredesnaam de juiste manier? Daar kan ik heel kort over zijn. Er is geen perfecte manier! Het is belangrijk om te gaan kijken wat bij jou past. Gezonder leven is dus afhankelijk van de persoon in kwestie. Natuurlijk zijn er wel basisprincipes die je kan gaan hanteren voor een gezonde leefstijl. Daar ga ik hieronder op in.

Gezonder leven en een fabel

Gezonder leven begint bij het volgen van een strikt dieet en 5 dagen per week te sporten!

GRAPJE!!!

Dit is misschien het ene uiterste maar genoeg mensen denken wel dat het op deze manier moet. Vol enthousiasme starten omdat je toch wel heel gemotiveerd bent maar na enkele weken merk je dat deze aanpak simpelweg niet vol te houden is. Je ontneemt jezelf allerlei voeding en treedt niet tot nauwelijks buiten het boekje. Vervolgens val je weer langzaam terug in de oude gewoontes en ben je terug bij af, of zelfs nog erger. De theorie om een strikt dieet te volgen en 5 dagen per week te sporten mag je dus de prullenbak in gooien.

Juiste balans creëren

Wat ik in de eerste alinea aangaf is dat je naar jezelf moet gaan kijken. Jezelf gaan leren kennen wat bij jou past. Over voeding gesproken, je hebt veel voedingsstijlen. Bijvoorbeeld intermittent fasting. Ik zelf hanteer al jaren intermittent fasting omdat ik totaal geen waarde hecht aan ontbijten. Terwijl mijn vrouw het \’s ochtends heerlijk vindt om haar bakje met havermout naar binnen te werken. Sommigen beweren dat een koolhydraat-arm voedingspatroon het beste is. Het kan zeker heel goed werken, maar ik ben er geen voorstander van aangezien je er heel futloos van kan gaan worden. Dus op lange termijn zal ik dat zeker niet adviseren. Stel jezelf dus vooral de vraag: Wie moet ik zijn om een gezonder leven te leiden en welk voedingspatroon past het beste bij mij?

Ben je benieuwd naar intermittent fasting, lees verder via onderstaande link:

https:/www.fitliving.nl/afvallen-en-intermittent-fasting/

Gewoontes veranderen voor een gezonder leven

Het is belangrijk om bepaalde denkwijzes en gewoontes te doorbreken om gezonder te leven. Gezonder leven is bewuste keuzes maken en dit kost de nodige discipline, tijd en energie. Prioriteiten maken in je eigen gezondheid is het waard! Geloof mij! Daar ga je op den duur echt de voordelen van ervaren. Lichamelijk maar ook geestelijk! Bedenk dus goed waar jij je tijd aan wilt spenderen en ga zuinig met je tijd om.

Juiste motivatie creëren om gezonder te leven

Soms hoor ik weleens mensen die gezonder willen leven voor bijvoorbeeld hun eigen partner. Dat mag best een motivatie zijn, maar uiteindelijk is het, het belangrijkste om de motivatie in je eigen hoofd te krijgen. Afvallen is het meest voorkomende doel om gezonder te gaan leven. Maar waarom wil je graag afvallen, dat is een belangrijke vraag die jezelf mag gaan stellen. En probeer je vervolgens ook in te beelden hoe het zal zijn als je bijvoorbeeld die 10 kilo kwijt bent geraakt. Welke voordelen brengt het met zich mee als je 10 kilo kwijt bent? Door daar antwoorden op te geven heb je echt een doel en weet je ook waar je naartoe gaat werken.

Gezonder leven en sporten

Sporten en in het bijzonder spierversterkende oefeningen doen is een belangrijk onderdeel als basisprincipe om een gezonde leefstijl te hanteren. Het draagt bij aan een goede gezondheid en een goede conditie van het hart, bloedvaten en longen. Na je 30ste levensjaar neemt elk jaar je spiermassa met 1% af ‘mits’ je geen spierversterkende oefeningen doet. Dus als je tussen je 30ste en 50ste levensjaar geen spierversterkende oefeningen hebt gedaan heb je al 20% aan spiermassa verloren. Wat vervolgens vaak weer resulteert in diverse klachten aan bijvoorbeeld de onderrug, knie, heup en schouders. Hieronder lees je nog meer voordelen waarom spierversterkende oefeningen doen belangrijk is:

  • Sporten is goed voor de bloeddoorstroming, ademhaling, spiermassa, gewrichten en botdichtheid
  • Het verhoogt je metabolisme = vetverbranding en heeft een positief effectief op hoe je lichaam eruitziet en je lichaamsgewicht
  • Bewegen verhoogt de weerstand en helpt om te ont stressen
  • Het verhoogt de zelfverzekerdheid en draagt bij aan de mentale gezondheid
  • Het verbetert je humeur en geeft je meer energie in je dagelijkse bezigheden. Zowel zakelijk als privé

Focus is belangrijk

Waarschijnlijk heb je jezelf al allerlei patronen aangeleerd. Autorijden, werken, eten koken, douchen en allerlei andere activiteiten. Door dit constant te blijven doen zit het in je systeem. Maar als je hier een verandering in brengt heeft dit de nodige focus nodig om te veranderen. Wees je ook bewust dat het belangrijk is te focussen om gezonder te gaan leven. Werk altijd vooruit. Maak een planning voor de week en bedenk je wat je wilt gaan eten de komende dagen. Creëer voor overdag een vast eetritme waar je altijd op terug kan vallen. Bij het avondeten lekker gaan variëren en gezonde recepten opzoeken.

Gezonder leven en een stappenplan

  1. Denk er goed over na waarom je dit specifieke doel wilt bereiken
  2. Schrijf het op wat de voordelen ervan zijn als je je doel hebt bereikt
  3. Maak een duidelijke weekplanning qua voeding en beweging en denk daarin dus vooruit
  4. Investeer in de nodige kennis en de juiste mensen om je heen die jou kunnen pushen, motiveren en expertise kunnen meegeven
  5. Wacht niet op het juiste moment, maar ga direct van start. Je vind altijd wel een excuus om later te gaan starten

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?