Het coronavirus – Sporten en gezonde voeding

Deel dit artikel

Allereerst vind ik het een onwijs vervelende tijd. Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep en de cijfers bewijzen dat het heel serieus is. Ik vind het daarom ook heel belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid hierin neemt en voor zichzelf zorgt.

Coronavirus en thuis sporten

Als je inmiddels thuis zit omdat je niet meer op je werk mag komen is het wel belangrijk om te blijven bewegen. Stap dan eens op een spinning bike, of als je die niet hebt raad ik je aan om thuis wat oefeningen te doen op lichaamsgewicht. Nu de sportscholen dicht zijn kan je van je huiskamer een home gym maken of natuurlijk lekker in de zon, in de tuin sporten. Ik heb een blog geschreven waarin ik een aantal oefeningen uitleg die je thuis kan gaan uitvoeren. Zie link: https://www.fitliving.nl/thuis-aan-krachttraining-doen-welke-oefeningen/

Met een goede communicatie lekker blijven sporten

Ik als personal trainer stem goed met mijn klanten af hoe zij zich voelen en natuurlijk hoe ik mij zelf voel. In deze corona periode is het nogmaals goed om dagelijks jezelf de vraag te stellen hoe je je voelt. Zolang jij je goed voelt, je rustig aan doet in het dagelijkse leven met het maken van contacten, is het alleen maar goed om te sporten! Het is juist belangrijk om in deze corona periode actief bezig te zijn en op je voeding te letten. Dit om een eventueel coronavirus die je oploopt sneller onschadelijker te maken. Iedereen reageert helaas anders op het coronavirus maar het werkt alleen maar positiever als je gezond en fit in je vel zit. Sporten is namelijk goed voor je immuunsysteem. Mensen met een lage weerstand zijn extra kwetsbaar en kunnen ergere klachten ervaren. Lekker door blijven sporten dus!

Coronavirus en letten op je voeding

Om het coronavirus te bestrijden is het belangrijk dat je let op gezonde voeding. Voeding speelt een belangrijke rol tegen het behandelen van ziekten. Een gezond voedingspatroon betekent dat je in een gezond lichaam zit, waardoor je (over het algemeen) beter bestemd bent tegen het coronavirus en andere ziekten. Hieronder een aantal tips:

  • Krijg gevarieerde voedingsstoffen binnen.
  • Eet iedere dag groente en fruit.
  • Pas op met de verzadigde vetten.
  • Drink voldoende. Ongeveer 2 liter vocht per dag.
  • Let erop dat je weinig tot geen frisdrank en energiedrankjes drinkt.
  • Verminder de inname van suikers.

Sporten met een personal trainer om fit te blijven/worden

Onder begeleiding van een professionele trainer werken aan je sportdoelen. Of dat nu afvallen is, spiermassa opbouwen, conditie opbouwen, fitter worden of meerdere doelen hiervan? Fit Living staat garant voor resultaat! Inmiddels heb ik al enkele honderden cliënten mogen begeleiden naar een gezondere levensstijl. Ieder persoon is uniek en reageert anders op verschillende factoren. Samen zoeken we naar een afgestemd training- en voedingsplan waarbij het maximale resultaat behaald zal worden. Mocht het een keer wat moeizamer lopen, dan ben ik degene die jou scherp houdt, aan het denken zet en bijstuurt in begeleiding, training, voedingspatroon en gewoontes.

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?