Tijdens en na de corona weer fit worden is van essentieel belang

Deel dit artikel

Bijna 60% in Nederland kampt met overgewicht en geven aan niet fit te zijn. Mensen hanteren een verkeerde leefstijl op het gebied van onvoldoende beweging, verkeerde voeding of drankgebruik en te weinig slaap. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen en hebben niet de juiste kennis om dit aan te gaan pakken. Zij voelen zich futloos, hebben weinig energie en zijn niet fit. Er is een enorme behoefte naar een stok achter de deur, met name voor de ondernemers die al een drukke agenda hebben. Zij vinden het fijn om expertise te winnen bij een gespecialiseerd persoon die daarin advies kan geven. Met de corona is het nóg belangrijker om gezond te leven om beter bestand te zijn tegen virussen. Fit worden is dus van essentieel belang om zowel privè als zakelijk goed te blijven presteren.

Voeding en fit worden

Uit onderzoek blijkt ook dat Nederland steeds ongezonder leeft door slecht eetgedrag. Tien procent van de volwassen Nederlanders heeft ernstig overgewicht (obesitas). Dat is in 25 jaar een verdubbeling. Voeding en fit worden zijn in één lijn met elkaar verbonden. Door kleine aanpassingen in het dieet kan je bijzondere resultaten behalen. Het blijft indrukwekkend hoeveel goede voornemens er altijd zijn op het gebied van voeding. Bijvoorbeeld: Minder snoep, geen alcohol, minder lichaamsvet, gezond eten. Wie komt dit niet bekend voor? Het implementeren ervan is echter zelden succesvol. Probeer eens om stap voor stap bepaalde aspecten aan te pakken. Dus niet resoluut alles in één keer aanpakken maar kleine stapjes maken. Vaak zijn het de kleine punten die helpen om grote veranderingen te bereiken.

Beweging en fit worden

Een wetenschappelijk onderzoek via nu.nl stelt dat 58% van de Nederlanders boven de 18 jaar onvoldoende beweegt en niet fit is. 42% van de Nederlanders boven de 18 jaar beweegt wel volgens de norm van minimaal 2,5 uur per week. Voldoende beweging zorgt ervoor dat jij weer fit gaat worden. Fit worden kan je behalen met verschillende soorten sporten. Zo kan je kiezen voor duursport, zoals hardlopen, racefietsen, etc. Maar zelf ben ik een voorstander van spierversterkende oefeningen. Aangezien je spiermassa vanaf het 30ste levensjaar elk jaar met 1% afneemt als je geen spierversterkende oefeningen doet. Fit worden en blessures voorkomen is ook in één lijn met elkaar verbonden. Als je constant pijntjes en blessures hebt kan je ook niet tot nauwelijks sporten waardoor de kans groter wordt dat je overgewicht krijgt.

Leefstijl en fit worden

Het geestelijke aspect wordt vaak enorm overschat. Mensen gaan van het één op het andere moment ineens heel vaak sporten in de week. Naar verloop van tijd neemt de interesse af en uiteindelijk wordt er gestopt. Dit komt doordat er niet een duidelijk doel is gesteld waarom je fit wilt worden. Het is belangrijk om jezelf af te vragen waarom je een doel wilt bereiken. Het jezelf inbeelden hoe het zal zijn als je het doel hebt behaald. Wat de voordelen zijn als je je doelstelling hebt behaald en je fit bent. Door ook de focus te leggen op leefstijl komen er gedragsveranderingen tot stand waardoor je ook daadwerkelijk anders gaat denken en dit in je dagelijkse routine gaat toepassen.

Stress verminderen en fit worden

Iedereen heeft weleens stress. Zowel zakelijk als privé. Het is belangrijk om je stressniveau zo laag mogelijk te houden aangezien je lichaam cortisol gaat aanmaken. Hierdoor kan je zelf allerlei klachten krijgen op lichamelijk en psychisch vlak. Als je veel stress te verduren hebt is de kans flink aanwezig dat je minder fit bent. Mijn advies is om niet te streng te zijn voor jezelf. Als je dat wel doet is er een grote kans dat je nog meer gestrest raakt, wat een averechts effect heeft. Neem je gedachtepatroon eens onder de loep. Gedachten waarin het woordje ‘moet’ in voorkomt, wekken vaak spanning op. Iets moet perfect lopen en dan ben je tevreden. Vervang het woordje ‘moeten’ eens voor ‘willen’ en bekijk waar je daadwerkelijk verandering in wilt brengen.

Personal training en fit worden

Als je niet weet wat je moet doen in de sportschool, dan kan een personal trainer een oplossing zijn. De personal trainer kan namelijk zijn deskundigheid op het gebied van fitness en voeding aan jou geven. Een personal trainer is niet alleen degene die jou verteld wat je moet doen, maar is ook een coach die jou op mentaal gebied net dat extra stapje kan laten doen. Naast deze voordelen heeft personal training nog veel meer voordelen. Met personal training kan je in een zeer korte tijd fit worden.

Groei personal training

De groei naar persoonlijke aandacht en personal training neemt toe. Vooral tijdens crisismomenten zoals de corona. Hart van Nederland had een onderzoek gedaan naar mensen die zich meer down voelen tijdens de corona crisis. Daarnaast leven mensen ongezonder doordat ze geen positieve vooruitzichten hebben. Met als gevolg minder beweging, ongezonder eten en daardoor een flinke toename in hun lichaamsgewicht. Met zo\’n leefstijl voel je je automatisch ook minder, daarom is het goed om daarin expertise te winnen van een personal trainer. Tevens is de personal trainer ook de stok achter de deur om blijvende verandering te creëren.

Personal training bij Fit Living

Als complete studio op het gebied van spierversterkende oefeningen, bodytec, voeding en leefstijl coaching zijn wij de oplossing voor veel mensen. Mensen met een drukke agenda en een eigen bedrijf of hoge functie hebben, willen er niet over na hoeven te denken hoe ze dit moeten gaan aanpakken. Met onze expertise in ons vak kunnen wij onze diensten inzetten en mensen fit maken.

  • Met Fit Living behaal je eerder je doelstellingen, doordat je traint aan de hand van een op maat gemaakt trainingsschema, voedingsschema en leefstijl coaching.
  • Met een personal trainer train je effectiever, omdat je één op één fitnessbegeleiding krijgt.
  • Door de persoonlijke aandacht weet je wat én waarom je bepaalde oefeningen doet.
  • Je hebt een stok achter de deur, waardoor je meer gemotiveerd
  • De personal trainer heeft oog voor een correcte houding, ook belangrijk om blessures te voorkomen.
  • Door effectief te trainen, bespaar je tijd.
  • Personal training is voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd, geslacht en fitnessdoel.

Hieronder nog een aantal tips om fit te worden

Elke dag een wandeling maken

Een dagelijkse wandeling zorgt er al voor dat je vetverbranding (metabolisme) versnelt wordt en je bloedsuikerspiegel makkelijker stabiel blijft. Probeer wel echt stevig door te wandelen met een tempo van rond de zes kilometer per uur. De hartslag komt hiermee op een niveau dat nodig is om je conditie op te gaan bouwen. Bij een te laag tempo blijft de hartslag relatief laag wat minder goed is voor de conditie.

Doe spierversterkende oefeningen

Om je spieren te versterken is het belangrijk om spierversterkende oefeningen te gaan doen. Hierdoor gaat je vet kwijt op plekken waar jij dat wilt en merk je dat je sneller fit wordt. Spierversterkende oefeningen is een effectieve manier om vet te verbranden en af te vallen. Naarmate we ouder worden neemt onze spiermassa af en verzwakken onze botten.

Eet slim en voel je fit

Verkeerd eten kan je behoorlijk uitputten. Teveel zoete troep eten zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel enorme pieken en dalen heeft en dat geeft alleen maar meer vermoeidheid. Begin je de dag al slecht met bijvoorbeeld witmeelproducten, vruchtensap en te veel zoet beleg, dan kan je daar de hele dag last van houden. Je voelt je niet bepaald fit.

Wil je meer lezen over een gezonde leefstijl? Zie volgende link voor 10 gouden regels – https://www.fitliving.nl/10-gouden-regels-voor-een-gezonde-leefstijl/

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?