Onderzoek: Alleen bewegen helpt niet om slank te blijven

Deel dit artikel

Doe jij veel buikspieroefeningen om een sixpack te krijgen? Of sport jij 2, 3 of misschien wel 4 keer per week om slank te blijven? Maar behaal je niet het gewenste resultaat? Lees dan dit artikel waarin ik uitleg dat niet alleen bewegen helpt om slank te worden of blijven.

Iedereen wil slank zijn

Naar mijn mening wil ieder persoon slank zijn. Voor de één ligt deze lat wel anders dan voor de ander. Dit heeft vooral met gewenning en de lichaamssamenstelling te maken. Sommige mensen hebben meer moeite met het bereiken en behouden van hun ideale gewicht, terwijl anderen bijvoorbeeld een stuk meer kunnen eten en nog slank blijven. Ook heeft het te maken met je levenswijze in de voeding en het sporten.

Voeding is een belangrijk onderdeel

Een juiste balans in je voedingspatroon is misschien wel het allerbelangrijkste om slank te blijven. Creëer jij een dagelijks overschot in calorieën, dan kom je simpelweg aan in gewicht en vetmassa. Eet jij onder je lichaamsbehoefte, dan val je af in lichaamsgewicht en vetmassa. Ieder persoon heeft een eigen lichaamsbehoefte, dit hangt af van je bouw, lengte, geslacht, leeftijd, hoe vaak je per week sport en genen. Het is dus onmogelijk om een standaard voedingsschema te maken dat voor iedereen werkt. Dit kost tijd en energie om uit te zoeken. Het belangrijkste is om een gezonde basis te ontwikkelen in je voedingspatroon. Vanuit daar zijn er uitvalswegen. Weet jij niet zo goed hoe je hiermee moet beginnen? Dan kan ik jou als gespecialiseerd voedingsdeskundige en personal trainer mee helpen. Neem contact met mij op bij de volgende link: https://www.fitliving.nl/contact/

Slank blijven of worden: Sporten om betere lichaamsvormen te krijgen

Ieder onderdeel heeft zo zijn eigen voordelen. Een afgestemd voedingspatroon zorgt ervoor dat je slank blijft. Sporten zorgt ervoor dat je mooie lichaamsvormen krijgt. Daarnaast gaat door sporten het vet weg op plekken waar jij dat graag wilt, bijvoorbeeld de love handles of vetmassa rondom de buik. Door het sporten krijg je meer spiermassa, wat resulteert in een betere houding en daardoor voorkom je blessures. Ook kan je het sporten gebruiken om terug te komen van een blessure. Zoals je leest kan je sporten voor vele doelen gebruiken maar één ding is zeker; Je lichaam heeft zowel fysiek als mentaal veel baat bij een sportieve levensstijl.

Slank blijven of worden: Rust inbouwen in je levensstijl

Gezonde voeding, sporten en je rust pakken. Essentiële onderdelen in ieder zijn levensstijl. Bouw je niet genoeg rust in je leven, dan heeft je lichaam niet voldoende tijd om te herstellen. Rusten wordt vaak onderschat maar is essentieel voor een gezond lichaam en geest. Elke training creëer je jouw spieren een minuscuul beetje schade toe. Dit hoort erbij om uiteindelijk progressie te boeken. Je lichaam heeft na een training tijd nodig om te herstellen. Dit doe je naast goede voeding ook door rust te nemen. In de rust herstelt je lichaam waardoor je de volgende training weer beter kunt presteren.

Slank zijn en blijven. Hieronder nog meer tips die jou hiermee kunnen helpen

  • Probeer minimaal 7 a 8 uur per nacht te slapen. Een goede nachtrust zorgt voor een betere werking van je hersenen maar ook is het belangrijk om goed te functioneren. Je hebt meer energie om je dagelijkse bezigheden te onderhouden, denk aan je familie, je werk en je sport.
  • Zorg voor een goede verhouding in je voeding. Genoeg eiwitten om je spieren te laten herstellen, genoeg vetten om je vetverbranding op gang te houden, genoeg koolhydraten voor energie en genoeg vitamines en mineralen om optimaal te blijven presteren en fit te blijven.
  • Sport jezelf slank. Door te sporten verbrand je veel meer calorieën per dag, ook is de naverbranding een positief voordeel!
  • Bouw een gezonde balans voor jezelf in. Als je het sporten minder in je hebt, ga dan niet ineens 4 of 5 keer per week sporten. Maar begin met 2 keer per week. Ook betreft de voeding is het belangrijk dat je het er af en toe van neemt. Houd je van chocolade of wijn? Lekker! Af en toe mag je jezelf ook belonen.

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?