Mijn weg naar en met Fit Living

Deel dit artikel

Vanaf jongs af aan heb ik altijd de droom gehad om een eigen onderneming te hebben. Ik wist nog niet precies waarin, maar iets voor jezelf hebben leek mij geweldig. Bij een eigen onderneming kon ik mijn eigen visie nastreven en het op mijn manier invullen. Daarnaast is de vrijheid heerlijk. Op mijn 14e begon ik mij te verdiepen in Vitaliteitscoach/ personal trainer.

Sportieve opvoeding

Sporten en gezond leven is er vanaf jongs af aan met de paplepel in gegooid, mijn hele gezin is sportief. Dagelijks sporten was voor mij niet onbekend. Mijn broer heeft de Paralympische Spelen gefietst en is daar 4e geworden. Tot mijn 14e heb ik voornamelijk gevoetbald. Op m’n 14e ging ik op skeeleren, omdat er een nieuwe skeelerbaan werd geopend in mijn woonplaats. Ik ging er volledig voor en won wedstrijden. Hierdoor kreeg ik nóg meer motivatie en ging ik nóg meer trainen. Toen ik met mijn opleiding begon heb ik besloten hiermee te stoppen. Aangezien ik niet meer 2 keer per dag kon trainen en in het skeeleren vrij weinig te verdienen valt. Bij mij is het namelijk alles of niets, ik doe alles altijd voor minimaal 100%. Dit is tevens een sterk punt maar soms ook een zwak punt.

Gezond eten

Ook het stukje voeding vond ik vanaf jongs af aan interessant. Vanaf mijn 12e is het een passie en tegelijkertijd een struikelblok geworden. Als kind ben ik veel gepest omdat ik mollig was. Ik hield enorm van eten (dat is niet weggegaan, haha). Ik ben destijds enorm gaan afvallen en heb hier uiteindelijk een eetstoornis aan over gehouden. Mijn zelfbeeld was enorm laag. Dit moest veranderen! Met behulp van therapie, ben ik sterker geworden en heb ik van een zwak punt een sterk punt gemaakt. Ik heb alle theorieën tot in de puntjes uitgeplozen en veel diverse voedingspatronen getest. Hierdoor wist ik op een jonge leeftijd al meer dan sommige beroepsvoedingsdeskundigen.

Kleinschalig begonnen

Ik heb veel familieleden, vrienden en kennissen geholpen met hun voeding, dit met resultaat! Dit vond ik zo gaaf dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Ik heb de benodigde opleidingen en certificaten gehaald.

Begonnen als personal trainer/ coach en voedingsdeskundige

Eerst heb ik een jaar in dienst gewerkt bij Personal Impulse in Deventer. Hier hebben wij als 3-mans team nog een Award gewonnen voor de top 3 van Nederland. Ik heb hier met plezier veel personal trainingen mogen geven en mensen geholpen om hun voeding te verbeteren.

Verhuizing en gestart met Fit Living

Door een verhuizing naar Ede en een andere visie dan de eigenaar van Personal Impulse ben ik met Fit Living gestart. Een kinderdroom is werkelijk geworden. Ik heb iets voor mijzelf en kan mijzelf benoemen als vitaliteitscoach/ adviseur/ personal trainer/ voedingsdeskundige. Ik ben begonnen met het geven van personal trainingen, het uitschrijven van voedingsschema’s, plus de bijbehorende coaching om de klant zijn levensstijl te verbeteren.

Personal training aan huis

Mensen kiezen steeds meer voor gemak en deskundigheid, geef ze eens ongelijk. Daar heb ik als vitaliteitscoach op ingespeeld omdat ik graag mensen help en hen inzichten wil geven wat anders kan in hun dagelijkse bezigheden. Het stukje coaching is onmisbaar, als personal coach heb je een impact op de denkwijze van mensen. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om mijn klanten gemak te geven, dat betekent dat ik met alle fitness materialen, in mijn auto, naar de klant toekom. Zo geef ik een training in de tuin, woonkamer, schuur of ergens in de buurt.

Dankbaar dat ik mag werken als vitaliteitscoach/ personal trainer en voedingsdeskundige

In de afgelopen 8 jaar heb ik al honderden mensen mogen helpen om hun levensstijl te verbeteren. Dit op het gebied van voeding, sport en mindset. In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat een duurzame relatie het meest bij mij past en heel waardevol is. Je bouwt op deze manier echt een band op en kan beter inspelen op wat nodig is.

Vitaliteitscoach bij bedrijven

Naar verloop van tijd ben ik mij óók gaan focussen op de B2B wereld. Een impact kunnen hebben op een bedrijf maar toch heel persoonlijk blijven werken sprak mij aan. Workshops geven, samen met je collega’s naar een doel toe werken, 1 op 1 gesprekken, groepsgesprekken en een uitdagende bootcamp. Het werkt allemaal bij aan een betere groepsdynamiek, fitter personeel, betere productiviteit, lager ziekteverzuim en een beter imago voor het bedrijf. Fantastisch niet?

Balans = The key

Jij kent vast ook wel iemand die op het ene moment heel slank is en een paar maanden later een paar pondjes te veel heeft. Hier ben ik zelf het levende voorbeeld van geweest. Weken, nee maandenlang heel strikt eten. Ineens ontplofte er iets in mijn hoofd… Ik werd helemaal gek, ik at weer een periode veel te strikt. Dit werkt vaak averechts, omdat je daarna alles weer gaat inhalen. Zo ken ik veel mensen die op deze manier geprobeerd hebben hun doel te bereiken en toch op een bepaald moment opgaven.

Resultaat halen = Strikt leven?

Als vitaliteitscoach heb ik al honderden mensen geholpen naar een gezondere en bewustere levensstijl. Door de jaren heen ben ik zelf, vooral doormiddel van ervaringen ook anders gaan denken m.b.t. gezonde voeding. Waarom zou je nou extreem strikt eten? Zodat er geen ruimte is voor af en toe iets ongezonds? Wij zijn immers geen topsporter. En zelfs topsporters eten vaak zat iets ongezonds.

TE strikt eten werkt averechts

Veel mensen houden van lekker eten. ’s Avonds op de bank een keer lekker wat chocolade pinda’s, een keer uit eten, of bij een verjaardag wat lekkere hapjes. Ga jij jezelf dit allemaal verbieden om je resultaat te halen? Dan moet je wel heel sterk zijn wil je dit altijd volhouden. Tuurlijk is het goed om niet overal ja op te zeggen, maar door ervaringen weet ik dat minimaal 85% dit niet vol kan houden en het vroeg of laat gaat opgeven.

Kies je momenten uit

Ik blijf erop hameren, creëer een gezond voedingspatroon waarop je altijd op kan terugvallen. Ook qua hoeveelheden is het in het begin goed om te kijken naar je voedingsinname, welke verhouding van de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten, vetten) gebruik je dagelijks? past dit bij mijn levensstijl? Dit zijn vragen waar je in het begin even goed over moet nadenken. Vervolgens leer je je eigen lichaam steeds meer kennen en creëer je voor jezelf een gezond basispatroon. Vanuit een gezond basispatroon heb je verschillende uitvalswegen, een keer lekker uit eten, op een feestje een gebakje nemen of wat hapjes, enzovoort.

Gezond eten hoeft niet vies te zijn

Veel mensen vinden en denken dat als je een gezond voedingspatroon hebt, dat het automatisch ook saai en vies is. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen genoeg gezonde producten/combinaties zijn.

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?