TRX Suspension trainer en Tabata: Ik hou ervan!

Deel dit artikel

Ik ben er gek op! Namelijk een TRX Suspension trainer en een tabata training. Zo effectief! Je spreekt onwijs veel spieren aan in je lichaam, legt de focus op balans, houding, versterken van spieren en uithoudingsvermogen.

TRX Suspension trainer

Ik ben als personal trainer vrij laat in aanraking gekomen met een TRX Suspension trainer. Mijn personal trainingen gaf ik voornamelijk in een openbare sportschool waar ik geen TRX tot mijn beschikking had.
In het hedendaagse leven heb ik mijn eigen fitness materialen en kan ik niet meer zonder de TRX suspension trainer. Tijdens mijn personal trainingen kies ik vaak wel een oefening waar de TRX wordt gebruikt, daarnaast neem ik vaak ook een tabata oefening mee. Door de balans en evenwicht spreek je alle kleine spiertjes aan in je lichaam. Mede hierom is de TRX zo effectief om mee te werken. Wil je een oefening voor je benen, armen, borst, rug of buik? Met de TRX Suspension trainer kan je eindeloos doorgaan.

TRX is effectief en divers

Bij een TRX oefening train je vooral op basis van kracht, balans, flexibiliteit en core stability. De mogelijkheden met de TRX suspension zijn zo groot en kan naar ieder zijn gewenste niveau worden aangepast. Vaak is het principe: Hoe meer je hangt hoe zwaarder het is. Wil jij afwisseling in je trainingen, je houding verbeteren, effectief sporten? Dan zul jij veel baat hebben bij een TRX Suspension training. Wil jij thuis sporten? Dan is de TRX ook je ideale trainingsvorm.

Voordelen van de TRX

  • Doordat je bij de oefeningen gebruik maakt van je lichaamsgewicht en de zwaartekracht heb je geen gewichten nodig.
  • Er zijn veel variaties en combinaties mogelijk om oefeningen makkelijker of moeilijker te maken. Dit maakt het toegankelijk en leuk voor iedereen.
  • Je houding verbetert.
  • Er zijn honderden verschillende oefeningen mogelijk.
  • Je spieruithoudingsvermogen verbetert.

Tabata training

Nu ga ik over op een andere trainingsvorm, namelijk Tabata. Tabata is een training waarbij je met een hoge intensiteit traint op kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en stabiliteit. Door de hoge intensiteit is de vetverbranding erg hoog. Ik vind het zelf onwijs zwaar! Bijvoorbeeld squaten. Je werksetjes duren 20 seconden en tussendoor heb je 10 seconden rust. Je hebt in totaal 8 werksetjes en dan heb je een tabata trainingsvorm gebruikt bij de squat.

Voor wie is Tabata geschikt?

Tabata is geschikt voor veel mensen, vanwege de vele aspecten die je traint. Tabata is geschikt voor mensen die willen afvallen, sterker willen worden of mentaal willen groeien. Doordat je bij elke oefening veel variaties hebt kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.

Voordelen van Tabata

  • Door de hoge intensiteit duurt een training relatief kort. Mensen die weinig tijd hebben kunnen met weinig training veel bereiken.
  • De naverbranding van een workout duurt zo’n 48 uur.
  • Door de vele variaties binnen de oefeningen blijft een workout uitdagend voor iedereen.
  • Een workout is op veel locaties uitvoerbaar.
  • Je traint veel aspecten zoals het uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, mentaliteit en doorzettingsvermogen.

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?