Tips voor gezond afvallen en dus een hoger slagingspercentage

Deel dit artikel

Gezond afvallen. Veel mensen ervaren afvallen als een strijd. Met onderstaande tips kost afvallen veel minder moeite. Ik adviseer je om kleine veranderingen door te voeren en alles stap voor stap te doen. Ga niet in één keer het roer drastisch omgooien. De kans van slagen is dan namelijk een stuk kleiner. Een gezonde balans zoeken, waarbij er ook ruimte wordt gecreëerd voor ongezonde producten. Hieronder lees je de belangrijkste afvaltips.

Gezond afvallen – Stel een realistisch doel voor jezelf en begin met kleine veranderingen

Wat is een realistisch doel vraag je jezelf misschien nu wel af. Wil je in totaal 15 kilo afvallen? Plan dan eerst een doel waarbij je 5 kilo gaat afvallen. Werk hier naartoe om vervolgens vanuit daar weer verder te gaan kijken. Bewuster leven en bewuster keuzes maken is een proces. Maar dit kan al beginnen met bijvoorbeeld geen suiker meer in de koffie te doen, geen frisdrank drinken of alleen in een weekend een koekje te eten. Dit noem ik gezond afvallen en bewust leven.

Onderbouwingen zoeken

Op het moment dat je een realistisch doel hebt geformuleerd is het goed om onderbouwingen erachter te zoeken. Waarom wil je zo graag 5 kilo afvallen? Wat is de toegevoegde waarde als je 5 kilo bent afgevallen? Welke voordelen creëer je als je 5 kilo bent afgevallen? Door deze vragen aan jezelf te stellen zal je scherper worden en heb je ook echt iets om voor te gaan.

Gezond afvallen – Verban geen ongezonde producten

Ga jezelf niet van alles verbieden. Misschien houd je ’s avonds wel van een wijntje of vindt je chocola erg lekker. Door het ontnemen van deze voeding gaat je lichaam en mind er alleen maar meer naar verlangen. Probeer bewuster te eten en ook bewuster de keus te gaan maken om een wijntje te drinken of een stukje chocola te eten. Ik adviseer je om vooruit te plannen en je momenten uit te kiezen waarbij je jezelf wat extra’s gunt. Zo geniet je er meer van en heb je het ook daadwerkelijk verdient.

Basis uit gezonde voeding

Je basis bestaat uit een gezond voedingspatroon en vanuit daar heb je mogelijkheden om af en toe wat ongezonds te eten of drinken. Kies voor voeding die bij jouw lichaam en leefstijl past. Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg gezonde producten zijn die jij ook écht lekker vindt. Vanuit die gezonde voeding adviseer ik je om een voedingspatroon op te bouwen. Zo hoeft gezond afvallen geen straf te zijn.

Gezond afvallen – beloon jezelf en bereid je voor op weerstand

Naast jezelf de vragen te stellen waarom je zo graag je doel wilt bereiken en wat de voordelen hiervan zijn kan je jezelf ook gaan belonen met een leuk cadeau. Wil jij al een lange tijd iets hebben wat je constant maar uitstelt? Dan kan je dit ook gebruiken als extra motivatie als je 5 kilo bent afgevallen. Ook is het goed om rekening te houden met weerstand. Zelfs bij gezond afvallen ervaar je weerstand en stemmetjes die jouw goede voornemens willen saboteren. Blijf dan bewust en richt je weer op de voordelen die je creëert als je zoveel bent afgevallen. Gooi de handdoek niet in de ring als je een keer bent teruggevallen in een oude gewoonte. Ieder mens maakt fouten en het is vervolgens hoe je hierop inspringt. Analyseren waarom het fout ging en waar de fout lag, om vervolgens je lessen hieruit te trekken en het proces weer op te pakken.

Gezond afvallen – Je investeert in je gezondheid

Een investering in je gezondheid is toch goud waard? Wat is er nu belangrijker dan je gezond, fit en energiek voelen? Veel hangt namelijk aan een lijntje vast met deze 3 factoren. Als je gezond, fit en energiek bent gaat privé en zakelijker als soepeler en kan je meer verdragen. Door bewust te leven investeer je in je eigen gezondheid waar je de rest van je leven wat aan hebt. Je doorbreekt oude, slechte gewoontes en daarvoor komen gezonde patronen in de plaats. Dit kost tijd en vergt veel energie maar het is voor een goed doel waar je veel profijt van gaat ervaren. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of zoek je professionele hulp? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. https://www.fitliving.nl/contact/

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?