Waarom is bewegen zo belangrijk? Dat ga ik je vertellen!

Deel dit artikel

Bewegen is gezond! Volgens mij weet iedereen wel dat bewegen goed is. Maar ik denk niet dat iedereen weet hoeveel en welke positieve voordelen je creëert met bewegen. In deze blog geef ik jou genoeg redenen om actiever te worden. Een fit, sterk, flexibel en gezond lichaam kan niet zonder beweging. Het brengt veel voordelen met zich mee en dat lees je allemaal in deze blog!

Inactief zijn zit in ons DNA

Over het algemeen is bewegen iets wat mensen het liefst zo weinig mogelijk doen. Allerlei excuses komen om de hoek kijken om het ons zelf zo makkelijk mogelijk te maken. Efficiënt omgaan met energie zit nu eenmaal in de mens. Vroeger was je genoodzaakt om je energie te besparen, aangezien er minder eten was. Soms moest je wel kilometers lopen om aan eten te komen. Gelukkig is dit tegenwoordig anders en is er eten in overvloed. Er worden handige hulpmiddelen gemaakt om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan een roltrap, elektrische fiets, afstandsbediening, auto, philips hue, etc. En ik geloof absoluut dat het soms zijn voordelen heeft en het ook helpt tegen mensen die minder mobiel zijn. Maar voor mensen die dit niet (altijd) nodig hebben kan het averechts werken op je gezondheid.

Bewegen is goed voor je lichaam!

Van bewegen krijg je een fitter, strakker en gezonder lichaam. Er komt meer spiermassa in het menselijke lichaam en dit staat natuurlijk een stuk mooier dan overtollige vetjes. Bewegen brengt je stofwisseling op gang en zorgt voor een optimale vetverbranding. Ook bouwt je lichaam spiermassa op. Vanaf je 30ste levensjaar neemt je spiermassa elk jaar af bij onvoldoende beweging. Dit kan je tegengaan door spierversterkende oefeningen te doen waardoor je zelfs spiermassa opbouwt.

Bewegen is goed voor je organen

Lichamelijke beweging is goed voor het hart, de bloedvaten, de longen en het verkleint de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker. Ook zorgt beweging ervoor dat je longen beter functioneren. Een teveel aan (buik)vet heeft een negatief effect op je gezondheid en brengt allerlei risico’s met zich mee. Pas hier echt mee op want misschien denk je nu dat je er geen last van hebt, maar het kan ook later ineens komen opzetten en dan is het kwaad al geschiedt. Ook heeft bewegen een gunstig effect op je immuunsysteem. Het zorgt voor een betere weerstand en je hebt minder kans om een infectie op te lopen.

Bewegen is goed voor je mindset

Naast het feit dat bewegen goed is voor je lichaam, is bewegen ook goed voor je mentale gezondheid. Door de focus te leggen op het sporten kan je de andere dingen even laten voor wat het is. Je gedachten leeg maken en je lichaam uitdagen. Dit kan je bijvoorbeeld ook doen door te boksen. Tijdens mijn personal trainingen boks ik ook veel met mijn klanten. Dit vinden ze een heerlijke uitlaatklep en terecht! Bewegen zorgt ervoor dat je beter om kan gaan met stress en het verlaagt daarnaast ook daadwerkelijk je stressniveau. Daarnaast zorgt bewegen voor een betere nachtrust, en heeft bewegen een positieve invloed op je hersenen en creativiteit. Veel klanten ervaren op zakelijk vlak een enorme vooruitgang sinds zij aan personal training doen. Energieker, uitdagingen beter aan kunnen gaan, creatiever in de mindset en beter kunnen inspelen op tegenslagen. Het bewegen zal je meer zelfvertrouwen gaan geven. Het is een goede manier om je grenzen op te zoeken, te verleggen en je sterker en fitter te voelen.

Neem al deze positieve effecten goed in je op! Want het brengt je alleen maar verder in het leven. Wil je net gaan starten met bewegen en afvallen? Lees mijn blog over het verlagen van je vetpercentage https://www.fitliving.nl/vetpercentage-verlagen-8-tips-voor-resultaat/

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?