Waarom is samen sporten leuk en effectief?

Deel dit artikel

Sporten is nodig voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Maar misschien houd jij niet van sporten? Dan is samen sporten misschien een oplossing voor jou! Ga lekker sporten met je partner, vriendin, zus of moeder. Samen sporten kan op vele manieren, denk aan een wandeling in de buitenlucht, fitnessen, bootcampen of onder begeleiding van een personal trainer. In dit artikel leg ik de voordelen uit van het samen sporten.

Samen sporten is een steuntje in de rug

Als je samen gaat sporten is het verstandig om een doel af te spreken. Willen jullie afvallen, sterker worden, spiermassa opbouwen of fitter worden? Of zelfs allemaal? Dan is het leuk om elkaar hierin te motiveren en te ondersteunen. Omdat jullie samen gaan sporten spreken jullie wekelijks een vast moment af om te sporten. Dit staat vast en hier kan je niet meer onderuit komen. Zo kan je elkaar motiveren en eventueel opbeuren om toch te gaan sporten mits de ander er geen zin in heeft. Hopelijk zijn jullie beiden niet te makkelijk hierin. Haha!

Samen sporten motiveert

Sport je samen of in een groep, dan bouw je leuke contacten op en is het wetenschappelijk bewezen dat je het langer vol kan houden. Een groep kan je door moeilijke perioden heen slepen. Samen heb je een groepsapp opgebouwd en daarom neem je sneller je verantwoordelijkheid en zeg je minder snel af. Als je naar een sportschool gaat is er niemand die tegen jou zegt; Hé kom je vandaag nog sporten? Nee dat gebeurt niet want er is geen controle waardoor je het helemaal zelf moet gaan doen. Sporten met een groep of maatje kan de stok achter de deur zijn om sportief te blijven.

Sporten is supergezond!

Wij weten het allemaal misschien al wel, maar toch wil ik nog even benadrukken dat sporten onwijs gezond is en misschien wel het beste medicijn is tegen allerlei onvoorziene zaken. Denk aan stress, lichamelijke klachten, overgewicht en zelfs psychische klachten. De term: ‘’Een gezonde geest in een gezond lichaam’’ is hierop van toepassing. Bij het sporten komt het stofje endorfine vrij, dit stofje heeft een positieve werking op het lichaam en geest. Het tempert de pijn en zorgt voor een gevoel van plezier en blijdschap.

Samen sporten kan effectiever zijn

Samen sporten kan niet alleen effectiever zijn omdat je vaker gaat sporten dan als je alleen gaat. Nee het kan ook effectiever zijn omdat je elkaar kunt aanmoedigen en motiveren. Op deze manier ga je net wat dieper dan je normaal zou doen. Even uit de werkmodus en dagelijkse bezigheden stappen en met niets anders bezig zijn dan sporten en leuke contacten. Zo moet het zijn! Doordat je elkaar motiveert blijf je een grens opzoeken waardoor je jezelf constant verbetert. Samen ga je grenzen verleggen en échte stappen maken!

Samen sporten is plezier hebben met elkaar

Sommigen vinden sporten simpelweg niet leuk. Dat kan! De één heeft het sporten meer in zich dan een ander, de één is sportiever opgevoed dan een ander. Daarom ervaart iedereen sporten anders. Leuke contacten, lekker lachen en plezier maken tijdens het sporten zorgt ervoor dat je het leuker vindt dan je misschien vooraf had verwacht. Bovendien geeft sporten naderhand altijd veel voldoening. Bedenk je maar eens in dat je op een ochtend, middag of avond één uurtje hebt gesport of helemaal niks hebt gedaan. Vervolgens zit je ’s avonds op de bank. Zou het een fijner gevoel geven als je gesport hebt of als je niet gesport hebt? Denk daar maar eens over na.

4 weken afvallen challenge

ONDER BEGELEIDING VAN JOUW PERSOONLIJKE COACH DE FITSTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN?

Doe mee aan onze 4 weken Afvallen Challenge en probeer het gemiddelde van 6 kilo afvallen te overtreffen. Ga jij de uitdaging aan met jouw eigen persoonlijke coach?